dinsdag 19 juni 2018

Opstappers gevraagd

Waar en hoe moet ik precies gaan stemmen ? Ongeveer de helft van de gemeentes in Vlaanderen heeft stemcomputers. Kan je een volmacht geven, en zo ja, aan wie en hoe ? Een elektronische stemkaart moet je wel in de computer steken, maar dan kan je ook . In Kapellen is elk stembureau uitgerust met stemcomputers. Zo kan je controleren of jouw stem juist werd opgenomen.

Video: hoe elektronisch stemmen. Dit artikel legt u uit hoe de elektronische stemming in Brussel werkt. Om zijn stem uit te brengen, steekt de kiezer eerst de chipkaart in de stemcomputer. De kiezer kan zijn stem op het stembiljet visueel controleren en . Op volgende plaatsen en tijdstippen kan je oefenen met de stemcomputer. Om geldig te stemmen moet de kiezer met het rode potlood in het stemhokje een of meer bolletjes inkleuren op het stembiljet of met de stemcomputer zijn stem.


In ruim de helft van de Vlaamse en in alle Brusselse gemeenten wordt zondag elektronisch gestem met een chipkaart en een stemcomputer. Bekijk hieronder de video om te zien hoe je moet stemmen. Lees aandachtig deze tekst voor je begint aan de opdrachten.

Stemmen met de computer. Bart Verhulst legt uit hoe u geldig kunt stemmen. Per lijst kunt u op het scherm voor de . Er zijn twee versies van de video over digitaal stemmen , naargelang welke generatie stemcomputers.


Bekijk in dit filmpje hoe je per computer correct stemt. Maar hoe stem je nu ook alweer geldig? Heel Brussel stemt zondag elektronisch. Maar, afhankelijk van de gemeente waar u stemt gebeurt dat.


Locaties oefenen stemcomputer Kortrijk. Het filmpje hiernaast legt je stap voor stap uit hoe je geldig stemt de dag van de verkiezingen. Met potlood of computer ! Natuurlijk ben je vrij om blanco te stemmen. Daar staat er tijdens de openingsuren vanaf mei een stemcomputer die het volledige kiesproces. Deze video toont hoe je in Veurne digitaal kan stemmen :. Wie gaat stemmen , moet zijn oproepingsbrief en zijn identiteitskaart meenemen.


Is de foto niet leesbaar, klik hier. En daarna bleven we decennialang stemcomputers gebruiken bij verkiezingen. Bij verkiezingen waarbij elektronisch wordt gestem kan iemand inbreken in het systeem, . Uiterlijk dagen voor een verkiezing krijgt u een persoonlijke stempas thuisgestuurd.

Zolang u niet bevestigd heeft, kan u uw stem nog aanpassen. Als u voor alle verkiezingen uw stem heeft uitgebracht en bevestig drukt de computer een papieren bewijsstuk af. Hoe stemt u elektronisch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts