woensdag 15 augustus 2018

Zinnen met d of dt

Vul juist in en klik daarna op controleer om je werk na te kijken. Denk er dan wel aan dat je punten verliest! Waarom eindigt een woord soms op dt ? De laatste letter van een werkwoord in de tegenwoordige tijd hangt af van de hoofdpersoon van de zin.


Zinnen met d of dt

Elke dag zinnen op niveaus met meerkeuzeantwoorden om de werkwoordspelling te oefenen. Bij een fout antwoord krijg je feedback. Voltooide deelwoorden en persoonsvormen in de tegenwoordige en verleden tijd.


Kies uit : d , t, dt , dd of tt. Raadpleeg bij twijfel het vraagteken(?). Test hier uw grammaticale kennis als het gaat om werkwoorden die eindigen op d , t of dt. Deze test bestaat uit oefening.


Zinnen met d of dt

Hee veel kinderen worstelen met de vraag: schrijf ik het woord nu met d of met dt ? Bij zinnen in de gebiedende wijs schrijf je nooit een t achter de . In de tegenwoordige tijd wordt nooit een d aan de stam toegevoegd. Jij beantwoor Jij beantwoordt. Doordat de stam van het werkwoord eindigt op een - d , hoor je niet . Spelling - D , T of DT : Heb je het verbruid of verbruidt? In deze leeromgeving zul je ondersteund en begeleid worden bij het oefenen met - d en - dt in woorden en zinnen.


Na dat je dit arrangement . De persoonsvorm is een belangrijk werkwoord in de zin : je kunt er bijvoorbeeld aan zien in welke tijd de zin staat. De vervoeging van een . Om daarachter te komen, zet je de zin in het meervoud als hij in het enkelvoud staat. Krijgt de persoonsvorm - d , -t of - dt ? Schrijf je het woord dan met een – d of met - dt ? Vul de lege ruimten in, druk dan op check om je antwoorden na te kijken. Wanneer je ergens twijfelt kan je de hint knop gebruiken. Vergeet niet dat je punten . DT lijkt te zijn gemaakt.


In de zin : De mensen die verbetert worden zullen het vervelend vinden. Zo maak je nooit meer een dt -fout. Werkwoorden vervoegen in de.


Bijvoorbeeld: “Jan speelt met . Het is voor veel mensen een raadsel of achter een werkwoord een d , t of dt. Zinnen waarbij d , t of dt moet worden ingevuld bij werkwoorden in de tegenwoordige tijd of voltooide deelwoorden. Zeven verschillende exemplaren met . Vul in: d d , dt , t of tt. We dachten voetstappen te horen, maar het bleek dat we het ons verbeel en. Moeite met spelling, d of t, cht of gt, zinsontleding enz.


Veel mensen komen op deze pagina terecht om er uitleg te vinden over dt -fouten. Dit gaat dus alleen over zinnen in de tegenwoordige tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts