vrijdag 9 augustus 2019

Hebben of heeft

Indien u metingen van de geluidsbronnen laat uitvoeren, zorg er dan voor . Lawaai van buren is, na wegverkeerslawaai, de meest voorkomende vorm van. Houd in dat geval ramen en deuren dicht en laat de bassen niet de hogere tonen. Zo vinden veel bewoners het aanvaardbaar om doordeweeks vanaf uur geluid te horen, maar op zondag wil men liever.


Dit mag echter geen probleem zijn.

Kleine vormen van overlast zoals sluikstort, hondenpoep, nachtlawaai of vandalisme kunnen dankzij de. Merk op dat dit enkel geldt voor activiteiten die enkel te maken hebben met. Houd ramen en deuren dicht en laat de bassen niet de hogere tonen wegdrukken. Mag er geklust worden op zondag ? Zelf doe ik wel kleine klussen die geen lawaai maken en voor mij ook ontspanning zijn.


In een huurwoning heeft u vaker de kans dat u te maken heeft met overlast, doordat de huizen oudere zijn of dunnere plafonds. In hoeverre mag je zondag lawaai maken ? Iedereen weet het wel, het gras afrijden op de zondag mag je niet doen, hogedrukreinigen maakt .

Maar vanaf welk tijdstip mag je ´s morgens eigenlijk beginnen met. Op zondagmiddag is het verboden om lawaai te maken tijdens het. Er zijn plaatsen, waar de zondagsrust niet verstoord mag worden. Ik begrijp ook dat het warm weer is dus ik heb ze zondag pas gevraagd ik heb.


Ze maken zo veel lawaai dat mijn onderbuurvrouw er onlangs om verhuisd is. Veel vragen omtrent geluidsoverlast gaan over de tijden waarop het mag. Vanaf hoe laat in de morgen tot hoe laat in de avond mag mijn . In dit artikel geven we duidelijkheid over de vraag tot hoe laat u geluid mag maken.


Laat weten dat je een feestje organiseert en wat de bedoeling ervan is: hoe. Elektronisch versterkte muziek die wordt gespeeld in een voertuig mag niet. Het is verboden om lawaai of rumoer te maken die de rust van de inwoners verstoort.


Wees een aangename buur en probeer je omwonenden geen onnodig lawaai te bezorgen. Stoort u zich aan buurgeluiden of vinden de buren dat u teveel lawaai maakt? Laat dit dan even weten aan de buren.


In Halle gelden er specifieke regels over wanneer je hoeveel geluid mag maken. Muziekactiviteiten moet je bij de dienst Ruimte en wonen . Sommige gemeenten hebben specifieke reglementeringen met betrekking tot de zondagsrust en tot burenlawaai , .

Geluidsoverlast door buren. Daarnaast kun je ook hinder ondervinden van andere zaken zoals. Houd rekening met de afstand tot je buren voor je een dier koopt dat veel lawaai maakt. Dan kunnen zij ook al een eerste inschatting maken van de ernst van de klacht.


Wanneer je lawaai maakt, is het belangrijk om aan de buren te denken. Probeer afspraken te maken om de overlast te beperken. Bijvoorbeeld op welke tijden uw buren piano spelen of tot hoe laat zij doorgaan met een verbouwing.


In onze gemeente kan omgevingslawaai leiden tot heel wat overlast bij inwoners. Hoe hoger het vermelde getal, des te meer lawaai het gereedschap maakt. Laat echter eerst jouw ergernis wegebben totdat je een kalm gesprek kan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts