vrijdag 20 september 2019

Verwarmingstoelage verhoogde tegemoetkoming

Als u een beperkt inkomen hebt, dan kan u bij het OCMW terecht voor een verwarmingstoelage voor alle soorten verwarmingsbronnen, ongeacht de aard ervan . OCMW vastgesteld dat u uw verwarmingsfactuur niet kan. Verwarmingstoelage Federale Overheid (stookolietoelage). De federale overheid kent jaarlijks een stookoliepremie toe aan mensen met een lager inkomen.


De overheid geeft een tussenkomst aan gezinnen die hun huis verwarmen met brandstof afkomstig uit petroleum. Verwarm je met huisbrandolie, petroleum of bulkpropaangas? Maar is het financieel moeilijk om de nodige brandstof aan te kopen? De verwarmingstoelage is de jaarlijkse tussenkomst die het sociaal. Wie aan bepaalde inkomensvoorwaarden voldoet kan tijdens de winterperiode een verwarmingstoelage aanvragen.


Neem hiervoor contact op met de sociale . U kunt een tegemoetkoming krijgen voor de . Je kan een verwarmingstoelage aanvragen voor huisbrandolie of mazout in bulk, verwarmingspetroleum, huisbrandolie of mazout aan de pomp of propaangas . De maximumprijs van de huisbrandolie is aanzienlijk gestegen. Daardoor lopen mensen met een laag inkomen het risico in moeilijkheden . Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een verwarmingstoelage ontvangen. OCMW Kortrijk bekijkt samen met die gezinnen of zij in aanmerking komen voor een toelage.


Let op: Flessengas komt niet in aanmerking voor tussenkomst. Door de stijgende maximumprijs van huisbrandolie lopen mensen met een laag inkomen het risico om in moeilijkheden te geraken. Voor een verwarmingstoelage komen in aanmerking. Heb je een laag inkomen en verwarm je met huisbrandolie (stookolie of mazout), verwarmingspetroleum of bulkpropaangas, dan kan je via het OCMW.


De maatschappelijk werker kijkt na of alle voorwaarden vervuld zijn. De OCMW - raad neemt een beslissing binnen de dagen na de aanvraag. Je kan de verwarmingstoelage aanvragen in het Sociaal Huis van de stad of het OCMW. Wie heeft recht op een verwarmingstoelage ? Categorie : personen met recht op een verhoogde verzekeringstegemoetkoming van de verplichte . Via het OCMW kan je van de overheid een tussenkomst krijgen voor.


Indien je een laag inkomen hebt, kan je via het OCMW een beroep doen op de verwarmingstoelage van het stookoliefonds. Hierdoor kan je een deel van de . Om je aanvraag in te dienen maak je een afspraak bij de sociale dienst van het OCMW. Deze steun kan je aanvragen bij het OCMW.


Je hebt recht op een verwarmingstoelage als je tot een van de volgende categorieën behoort. Je kan bij het OCMW een tegemoetkoming aanvragen om de brandstof van je verwarming te betalen. Mensen met een laag inkomen kunnen via het OCMW een beroep doen op de verwarmingstoelage van het stookoliefonds. U vraagt de verwarmingstoelage aan bij het OCMW van uw gemeente binnen de dagen na de . Je kunt de verwarmingstoelage aanvragen bij het OCMW binnen dagen na levering. Neem binnen de dagen na de levering van de brandstof contact op met het OCMW van uw gemeente.


Die verwarmingstoelage moet u aanvragen bij het OCMW binnen de dagen na levering van de brandstof. Het OCMW zal onder meer: nagaan of u voldoet aan . Men kan een toelage ontvangen voor maximaal .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts