maandag 19 mei 2014

Dichtstbevolkte landen

Deze lijst van landen naar bevolkingsdichtheid is wat de oppervlakte betreft, op een enkele uitzondering na, gebaseerd op gegevens van de Verenigde Naties . Dat blijkt uit cijfers van het . De drie meest dichtbevolkte landen van Europa. De kaart die hier wordt weergegeven, laat zien hoe Bevolkingsdichtheid per land varieert. De kleurtint van het land komt overeen met de grootte van de indicator .

Als er veel mensen op een kleine oppervlakte bij elkaar wonen, dan is een land dichtbevolkt. Opvallend is dat vooral de kleine landen dichtbevolkt zijn. Hieronder tref je de top van landen met de meeste inwoners aan.


Bangladesh tot één van de dichtstbevolkte landen van de wereld. Malta ( land ), 31 32 0. Maldiven, 26 30 0. Palestina ( land ), 818. Wat zijn de dichtstbevolkte en meest bevolkte landen van de wereld?

We hebben ze hier allemaal op een rijtje gezet. Echt platteland vind je in ons land eigenlijk niet. De tien landen met de meeste inwoners (elk meer dan 1miljoen) zijn — in. Het kleine, door land ingesloten Burundi ligt ten zuiden van de evenaar in het.


Meren behoren tot de dichtstbevolkte streken ter werel onder meer omdat de . Per vierkante kilometer wonen er gemiddeld 4mensen. Andere dichtbevolkte landen zijn België, Groot-Brittannië en Duits- land. Er wonen gemiddeld 4mensen op een vierkante kilometer.


Nederland is een van de dichtst bevolkte landen ter wereld. De bevolking is echter . Welke landen vallen op? China is op dit moment het dichtstbevolkte land ter wereld met bijna miljard. In deze landen krimpt de bevolking, volgens cijfers van het . Weet jij wat het grootste land ter wereld is? En weet je ook hoe groot dit land is?


Het is bijna onvoorstelbaar hoe groot sommige landen zijn.

De grootste en dichtstbevolkte steden en landen van de wereld. Hier zie je welke landen de grootste bevolking hebben. Je leert ook welke steden de grootste . Het land heeft ruim 1miljoen inwoners en behoort daarmee tot een van de grootste markten en dichtstbevolkte landen in Afrika. Overzicht van alle landen van Europa.


De grootte van een land speelt niet altijd een rol bij de vraag welk land het rijkste is, blijkt uit data die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in . Ook die twee schieten omhoog op de ranglijst van dichtstbevolkte landen. Vóór het eind van de eeuw zal het aantal inwoners van deze drie . De Europese Unie is dan ook een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld met. Monaco is het dichtstbevolkte land ter wereld.


En een dalende bodem, die in grote delen van het land al ver onder zeeniveau.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts