dinsdag 27 januari 2015

Voltooid deelwoord werkblad

Oefenen met sterke werkwoorden en hulpwerkwoorden. Bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord. Nakijk alle werkbladen werkwoordspelling. Deze werkbladen bevatten uitleg en oefeningen van heel de stof.


Voltooid deelwoord werkblad

In een zin met een voltooid deelwoord staat altijd een hulpwerkwoord (meestal hebben, zijn of worden). In 1b is dat zijn (is is een vorm van het werkwoord zijn),. Ann Jonckheere Leerkracht . Na het maken van een werkblad kun je met behulp van het bijbehorende antwoordblad controleren. Er zal nu random een pagina gemaakt worden met werkblad (vragen) en bijgesloten het. Soms eindigt het voltooid deelwoord van een zwak werkwoord op -en.


Voltooid deelwoord korte uitleg en paar invuloefeningen! Met dit werkblad oefen je het schrijven van zwakke voltooid deelwoorden en . Werkbladen bij de lessen (inclusief nakijk). Intussen zijn er al 10. In deze oefening van de werkwoordspelling ga je steeds het voltooid deelwoord invullen.


Voltooid deelwoord werkblad

Als deze opdracht nog te moeilijk is, kun je eerst andere oefeningen . Tip: download de uitlegkaart over de sterke werkwoorden ( voltooid deelwoord ). Een zin die in de voltooide tijd staat, heeft altijd een hulpwerkwoord en een voltooid deelwoord. Bij de voltooide tijd van een werkwoord zie ik altijd een vorm van de werkwoorden hebben of zijn en een voltooid deelwoord. Hij is ontploft beloven.


De werkbladen zijn geschikt voor basis- en primair onderwijs. Als het voltooid deelwoord op. EN eindigt dan eindigt het bijvoeglijk naamwoord ook op. Hoe oefen je de werkwoorden? Tegenwoordige en verleden tijd.


De dokter heeft de breuk breuk. Maak een bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord van het werkwoord. Hiervoor hebben de leerlingen een werkblad en een pen nodig. Dit werkblad begrijpend lezen en nog veel meer kun je downloaden op de website van Juf Milou.


Persoonsvorm en voltooid deelwoord. Schrijf telkens het voltooid deelwoord juist. Download deze oefening als oefenblaadje. Vul alles in en klik dan op Controleer. Vul de persoonsvorm in de verleden tijd . Bijvoorbeeld: de geverfde deur, de gestolen goederen.


Je kunt een bijvoeglijk . Werkwoorden verleden tijd werkblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts