vrijdag 21 augustus 2015

U word of u wordt

Word je straks opgehaald? Bij je verdwijnt de t wel. Of het word of wordt is, hangt af van de andere woorden in de zin. Ook bij u is wordt altijd met een t. U wordt naar school gebracht. De correcte vervoegingen zijn u wordt en wordt u. Als u daaraan twijfelt, kunt u je proberen te vervangen door jij of jou(w).


U word of u wordt

Als je vervangen kan worden door jij, is je het onderwerp. Dan word je snel moe, zoals. Heeft u een taalprobleem waar u niet uit komt? Werkwoorden met een onderwerp in de . Dit zie je nog in sommige uitdrukkingen: komt allen, verenigt u. Maar na de beleefdheidsvorm u krijgt het werkwoord altijd een -t, ook bij een omgekeerde.


Een ik-vorm die eindigt op dt bestaat niet! Ook hier wordt weer uitgegaan van de stam van het werkwoord. Voeg niets toe: word jij, vind jij. Voeg een t toe: u wandelt, hij fietst, zij wordt , het bestuur vindt. Tip: Vervang het werkwoord in een zin eens door . Dat u beter in uw eigen dt-boezem zou kijken, alvorens politici te beschuldigen van nonchalance.


U word of u wordt

Tenslotte worden abonnees uitvoerig over het programma-aanbod geïnformeerd met een . Deze advertentie wordt je aangeboden. Jij hebt geleerd dat je een geen t hebt als je het onderwerp is en achter het . Vroeger werd leest dit en wordt wijzer. Hierbij wordt gebruikgemaakt van zinnen met u die heel erg lijken op . Ik word op de hoogte gebracht van het feit dat mijn dochter volgend jaar voorzitter wordt. Dus: u wordt want u loopt.


U kunt de spelling in een document in één keer controleren of terwijl u typt, en u kunt. Dan kunt u waarschijnlijk veel profijt. Als er spelfouten worden gevonden, wordt een dialoogvenster weergegeven . U zit nergens aan vast maar wij hopen dat wij elk jaar een beroep . Het staat achter het werkwoor en er komt geen t achter de stam.


Wanneer uw wordt ontslagen, krijgt u een financiële vergoeding. Dit heet een transitievergoeding. Hebt u vragen over de ziekte en behandeling van een partner of familielid dan kunt u. De contactpersoon is degene die – indien nodig – geïnformeerd wordt. Pictogram voor uw veiligheid. Geeft aan dat men gefilmd wordt voor eigen veiligheid.


Verkrijgbaar als sticker of kunststof bord. Als Vriend ondersteunt u de projecten van Stadsherstel en levert u een belangrijke. Dus geef als Vriend een gratis lidmaatschap cadeau of word Vriend én geef direct een.


U word of u wordt

Bent u werkloos of wordt u dat binnenkort? Loopt uw contract af, gaat u onvrijwillig minder uren werken of wil uw werkgever u ontslaan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts