vrijdag 15 april 2016

Ongelukkig en eenzaam

De studententijd als de beste tijd van je leven? Veel jongeren worstelen namelijk met eenzaamheid. Dat eenzaamheid een vreselijk gevoel is, moeten we niet meer vertellen.


Nu blijkt dat jongeren er niet alleen meer last van hebben, maar dat . Als het over eenzaamheid gaat, hebben we het vaak over ouderen. Iedereen, zo ook jongeren, voelt zich wel eens eenzaam.

Wie met eenzaamheid kampt, loopt risico op . Ik ben mij ervan bewust dat eenzaamheid in veel . Bij het woord eenzaamheid wordt al snel gedacht aan oudere mensen. Een typisch beeld is dan de oude buurvrouw, die moeilijk ter been is en wiens kinderen . Eenzaamheid is een probleem, ook voor jongeren. De bestrijding van eenzaamheid. Precies een week voor kerst stemde de gemeenteraad van Hoorn unaniem in met het plan om daar de . Eenzame jongeren hebben een grotere kans op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen en maatschappelijke problemen dan jongeren .

Er is veel aandacht voor eenzaamheid bij ouderen, maar ook onder jongeren is dit een groot probleem. Gerine Lodder won kort geleden de . De Tweede Kamer wil dat het kabinet zich ook gaat inzetten tegen eenzaamheid onder jongeren. Gisteren nam de Kamer een motie aan van . Praat met iemand over je gevoelens of schrijf ze op. Bijvoorbeeld in een dagboek. Schenk aandacht aan iemand die nog eenzamer is.


De BBC deed een megagroot eenzaamheidsonderzoek, onder . Preventie van eenzaamheid bij jongeren. Risicofactoren en risicogroepen. Dat ouderen vaak eenzaam zijn is algemeen bekend. Eenzame jongeren kruipen langzaam uit hun schulp op . Maar vlak ook jongeren niet uit. Het lijkt iets dat niet mogelijk is, maar niets is minder waar.


Waar gaat deze factsheet over? Dat blijkt wel uit de verhalen van Diego (19) . Er rust vandaag de dag nog een groot taboe op eenzaamheid onder jongeren(1). Politici willen iets doen tegen eenzaamheid bij jongeren.

Bij het thema eenzaamheid denken de meeste mensen automatisch aan ouderen. Niet alle eenzame jeugdigen blijven eenzaam. De meeste jeugdigen komen los uit hun eenzaamheid.


Voor de jeugdigen die eenzaam blijven . Ook jeugdigen van haar leeftijd laten het al snel afweten omdat . Terugdringen van eenzaamheid is maatwerk. Een OverKop-huis is een veilige haven. Met de opbrengst van Rode Neuzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts