vrijdag 22 juli 2016

Leefloon bedrag 2018

Dit is een verhoging met euro ten opzichte van het vroegere bedrag. De bedragen van het leefloon en de financiële hulp of met andere woorden het equivalent leefloon die wordt bepaald door het recht op maatschappelijke hulp, . Voor samenwonenden (categorie 1) stijgt het leefloon naar 61euro per maan . U hebt recht op een leefloon als uw inkomen onvoldoende is en als u niet in staat bent die. Als u een leefloon krijgt, verwacht het OCMW ook iets van u terug.


Leefloon bedrag 2018

Dit basisinkomen heet leefloon. Als je een leefloon krijgt, verwacht het OCMW ook iets van je terug. Je bent samenwonend als je met of meerdere personen onder hetzelfde dak woont en daarbij huishoudelijke aangelegenheden . Samenwonend (bv. met partner, ouders) ‎: ‎€ 61.


Als je geen inkomen hebt of jouw inkomen lager is dan de bedragen in de tabel hieronder, dan heb je recht op een (gedeeltelijk) leefloon. Contacteer in dit geval dan de sociale dienst van het OCMW. Wil je een leefloon aanvragen?


Het leefloon is een minimuminkomen, bij wet geregeld. Heb je geen inkomen of is dit lager dan bepaalde grensbedragen , dan ontvang je onder bepaalde . Meestal gaat het om een toeslag bovenop het pensioen, zodat men een bedrag bekomt dat vergelijkbaar is met het leefloon. Hebt u geen inkomen of is dit lager dan bepaalde grensbedragen , dan ontvangt u . Je hebt recht op een leefloon als je geen of onvoldoende inkomsten hebt en je niet in staat. Indien u geen, of zeer weinig inkomen hebt, kan u een leefloon aanvragen bij het. Ingeval van een beslag op loon door DAVO wegens . Het OCMW keert een leefloon uit aan iedereen die voldoet aan de wettelijke vereisten,.


Het is dus mogelijk dat u niet het hele leefloonbedrag ontvangt zoals. De overheid heeft hiervoor een normbedrag. Hiervoor moet je alle nodige informatie geven: identiteit, het bedrag van je . Let op: u bekijkt deze webpagina met een verouderde browser. Wilt u veilig gebruikmaken van alle mogelijkheden op uwv.


Leefloon bedrag 2018

Het doel van leefloon is om jouw leven zo vlug mogelijk opnieuw op de rails te krijgen via een. Het bedrag wordt bepaald op basis van de gezinssituatie, en er bestaan 3. Indien je een inkomen hebt dat lager is dan bovenstaande bedragen , kan je best eens bij het Sociaal Huis . Categorie 2: Je leeft alleen (= bedrag alleenstaande persoon). Bij een toekenning van het leefloon kan het OCMW dit terugvorderen van de onderhoudsplichtigen.


Verhoging van de leefloonbedragen. Voor leefloon moet je geen rekening houden met een minimumbedrag. Artikel 2: Toekenning leefloon categorie : 1. Verschil in maximaal toegekende bedragen ingevolge het leefloon en. Leefloon – socio-professionele vrijstelling.


Kennisname wijzigingen. Het OCMW past het verschil bij en houdt rekening met vrijgestelde bedragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts