woensdag 29 mei 2019

Vergoed met d of dt

Worden ook wel regelmatige werkwoorden genoemd. Maar als die het ook niet weet, (en dat komt vaker voor dan je denkt!) dan typ ik het. Dit trucje werkt in het Nederlands en willekeurig welke andere taal.


Bijkomend voordeel: hoe makkelijker een woor hoe groter de kans dat ik het goed schrijf. Je gaat alweer terug naar de stam van het werkwoord.

Is de tekst makkelijk weg te lezen en begrijpbaar? Vind je het fijn om feedback te krijgen? Het mooiste van deze strategie is toch dat het werkt. Natuurlijk baart dit zorgen, want hoe kun je nu een bestseller schrijven als je lichaam zo is afgetakeld? Toch komt de T ook bij de voltooid deelwoord-vorm soms voor.


Makkelijk om te bepalen welke. Sommige voltooid deelwoorden schrijf je met een -t (ik heb gewerkt), en anderen weer met een -d (wij zijn verhuisd).

Linda Heesen legt aan Serge de. In de tegenwoordige tijd gebruik je een schema dat in principe altijd hetzelfde is:. Het kofschip is namelijk een geweldige hulp bij het schrijven.


Daarom gebruik ik zelf liever het kofschip. Biedt nieuws, weetjes en advies. Beiden gebruik je als ezelsbruggetje om te bepalen of een voltooid . We hebben in het Nederlands regelmatige werkwoorden (werken – werkte – gewerkt) en onregelmatige . Dit werkt namelijk precies hetzelfde, maar dan dus even nét wat sjeuïger.


Spelling en interpunctie Wellicht gebruik je een tekstverwerker en heb je. Het blijft lastig: het vervoegen van werkwoorden in de verleden tijd. Als je wilt vertellen dat iets al gebeurd is, dan gebruik je een voltooid. Een voltooid deelwoord begint bijna altijd met ge, maar kan ook beginnen met be,. Het kan soms ook wel behoorlijk gecompliceerd zijn, vooral als we het hebben over het nieuwe Hollands.


Ik weet nog dat ik dat ooit een. Ook de uit het Engels geleende werkwoorden . Buiten het feit dat we onze hele waterhuishouding daarop moeten aanpassen, kampen we ook opeens met allerlei plagen.

Hoe werkt lezerscolumn? Het is al weer een tijdje geleden. Ook geldt: hoe meer ons werkgeheugen wordt belast, hoe minder goed het werkt. Allereerst: wat is de stam ook alweer ? Of we ook piraten willen worden om samen op avontuur te gaan? Ook mochten ze een lege fles inleveren en kijken wat daarmee gebeurt.


Het eerste thema zit er al weer bijna op. Wie thuis de verwarming één graad lager zet, werkt niet alleen mee aan een beter milieu, geeft Knepper de klas mee. Welke stappen moest ik ook - al-weer nemen? Deze poster is ook te . En zo is dag ook al weer ten einde, op naar dag 3! Je kan ook samen met je partner of vriend(en) les krijgen. In een appje naar een vriend gebruik je andere taal dan in een e-mail naar je manager of in een projectrapport.


Wat zijn eigenlijk evenwijdige lijnen? Hoeveel graden heeft een rechte hoek? En hoe teken je een parallelogram?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts