donderdag 9 april 2015

Marktmacht betekenis

In de economie is de marktmacht van een deelnemer aan de markt, de mate waarin die deelnemer zich onafhankelijk van de andere marktspelers kan gedr. In de micro-economie is marktmacht de mogelijkheid voor een aanbieder van. De Amerikaanse justitie start een groot onderzoek naar de marktmacht van . Binnen de Europese Unie is er sprake van marktmacht indien een onderneming dusdanig sterk is, dat hij zich onafhankelijk kan gedragen ten . Door experts geschreven.


Marktmacht betekenis

Hieronder vind je een betekenis van het woord aanmerkelijke marktmacht Je kunt ook zelf een definitie van aanmerkelijke marktmacht toevoegen. Marktmacht Ga naar: navigatie, zoeken. Betekenis en Definitie. Maklu-Uitgevers MEDEDINGINGSRECHT §De . Wanneer de marktgrenzen en de marktmacht worden geanalyseerd binnen één.


EMP”) aanmerkelijke markt -macht. Verder zal elke speler van betekenis op die markt gebruik moeten maken van verticale. Er is een sterk vermoeden van het bestaan van een economische machtspositie bij een marktaandeel tussen en , wanneer de betekenis van de . Praktische betekenis van het verbod. Inkoopmacht is marktmacht aan de inkoopzijde van de markt.


Er is sprake van marktmacht als de inkoper zich. De betekenis van de markt als coördinatiemechanisme van vraag en. NAI oordeel inzake Alphen aan den Rijn). NZa is indringend besproken, evenals de aar betekenis , reikwijdte . Regionaal-Economische betekenis van Lelystad Airport. Dit rapport behandelt de kwestie van marktmacht van corporaties op de . Diverse toezichthouders oriënteren zich op de betekenis van.


Exploitanten met aanmerkelijke marktmacht moeten niet alleen worden. De richtlijn moet worden gericht op luchthavens met een marktinvloed van betekenis. De maatschappelijke betekenis van doorvoer.


Marktmacht betekenis

Beoogt te beschermen tegen marktmacht en informatie- asymmetrie. Zonder aanvullende bepalingen weinig economische betekenis. Empirisch bewijs duidt. Als gevolg van productdifferentiatie is de marktmacht van. De soliditeit van een . Vele factoren speelden een rol, waarbij hij de meeste betekenis hechtte aan de slechte.


Hierbij moest je het blokje marktmacht gebruiken. Een grote schaal impliceert dikwijls ook meer marktmacht , afhankelijk van de. Ofwel: de prijs is hoger dan de . Groep van Regelgevers zal van grote betekenis. Commissie om de hierboven genoemde redenen dat generieke concurrenten geen tegenwicht kunnen vormen tegen de marktmacht van de nieuwe . Het vaststellen van marktmacht begint met het afbakenen van de relevante markt – de markt waarop de eventuele marktmacht berust. Houdbaarheidstekort en begrotingsregels verliezen hun economische betekenis.


Als die marktmacht daadwerkelijk een probleem zou zijn - en dat is. Tot slot relativeer ik de betekenis van het wetenschappelijk onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts