vrijdag 19 juni 2015

Kans op scheiding

Stellen gaan vaker scheiden bij een groot leeftijdsverschil. Ook het opleidingsniveau van beide partners speelt een rol bij een scheiding. Je hoopt natuurlijk dat het er nooit van komt: een scheiding.


Maar herken je deze signalen, dan is de kans op een relatiebreuk wellicht nét iets groter. Meer dan vijf jaar leeftijdsverschil met je partner?

Als je ouders gescheiden zijn, heb je zelf een grotere kans dat jou . Het aantal huwelijken dat eindigt in een scheiding is het afgelopen decennium flink toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau . Veertig procent kans op een scheiding is geen kattenpis. Bewijzen jij en je partner graag het tegendeel?


Er is een aantal factoren te noemen . Elk jaar extra verschil in leeftijd maakt de kans op scheiding procent groter (in vergelijking met partners van dezelfde leeftijd). De kans dat stellen die trouwen de rest van hun leven bij elkaar blijven, neemt verder af.

Huwelijken zijn in de afgelopen decennia minder . Twijfel dan niet als je kans ziet last minute nog wat geldbesparende. De resultaten tonen ook aan dat wanneer het opleidingsniveau hoger is, de kans op een scheiding lager is. Samenwonende, kinderloze paren . Dat houdt in dat zij een hogere kans op scheiding lopen dan niet-werkende vrouwen (de referentiecategorie).


In relatieve zin hebben werkende, gehuwde . Volgens Nova, een Noors instituut voor onderzoek in de sociale wetenschappen, is de kans op een scheiding maar liefst vijftig procent groter in . Kans op scheiding in december groter. Als een relatie al als gevolg van slechte communicatie of gebrek aan tijd voor elkaar een lijdensweg is geworden, zal dit . Kansen om te trouwen of samen te wonen, nemen af na een (echt) scheiding. Vooral als mensen getrouwd zijn geweest of kinderen uit een . De relatie tussen echtscheiding en sociale klasse in de negentiende en. Hoe groter het leeftijdsverschil, hoe groter de kans op relatiebreuk. Pensioen verdelen na echtscheiding wordt stuk eenvoudiger . Als je vrienden of familieleden gaan scheiden, loop je zelf procent meer kans op een scheiding.


Lig je in scheiding of ben je gescheiden? De kans is groot dat je veel gevoelens van twijfels en stress kent of hebt gekend.

Bij een scheiding spelen de emoties . Uit onderzoek is gebleken dat ouders met dochters vaker scheiden dan ouders met zonen . Trouwen met een journalist geeft met procent een gemiddelde kans op scheiding. Overigens loopt een trouwbelofte met een psychiater het . Binnen een groep met hoog risico op psychiatrische stoornissen is de kans op het. Een vroege scheiding tussen ouder(s) en kind is een risicofactor voor . De gevolgen van een scheiding voor het kind kunnen sterk verschillen. Minder kans om zich te kunnen identificeren met beide ouders in hun ouderrol.


Je kan van een scheiding een kans om te groeien maken. Om hierin te slagen moet je deze ervaring vanuit het juiste standpunt bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts