In hele oude aardrijkskundige boeken wordt de Grote Oceaan ook nog wel eens de Stille . Met deze handige ezelsbruggetjes maak jij nooit meer een dt-fout! De gebiedende wijs: word wakker of wordt wakker? Word krijgt dus geen -t. Dit smurft trouwens ook voor de gebiedende wijs.
Met dit ezelsbruggetje onthoud je het gemakkelijk! Weet je het ezelsbruggetje voor de tegenwoordige tijd (tt) nog? Eerste reactie: het hangt er van af of het een goed ezelsbruggetje is. Altijd lastig is het nu word of wordt ? Een handig ezelsbruggetje is het woord in de zin te vervangen door loop, want bij lopen hoor je het vanzelf. Effectieve ezelsbruggetjes rond leiderschap helpen jou als leidinggevende duurzamer nieuwe zaken.
Een acroniem … of letterwoord is een afkorting die wordt uitgesproken als een woord. Een tekst met taalfouten wordt al gauw niet serieus genomen, hoe. Je wordt beter in taal. De smurfenregel is een ezelsbruggetje voor het spellen dat soms aan kinderen. In de tegenwoordige tijd wordt nooit een d aan de stam toegevoegd.
Met deze ezelsbruggetjes wordt het veel gemakkelijker om de grammatica en spelling van het Nederlands te onthouden. Vooral het voltooid deelwoord wordt vaak verward met tegenwoordige tijd . Een ik-vorm die eindigt op dt bestaat niet! Ik gebruik als ezelsbruggetje altijd het werkwoord lopen, je maakt dezelfde zin met.
Pas dit simpele ezelsbruggetje toe. Het is natuurlijk prima om die ezelsbruggetjes te gebruiken, maar uiteindelijk gaat spelling uit . Weliswaar wordt het voltooid deelwoord van de meeste zwakke. Hij word of hij wordt ? Bijvoorbeeld: bij het . Ezelsbruggetjes helpen je om lastige stof makkelijker te onthouden.
Dat geheugen kent word en wordt beide als correcte vormen, net als. Smurfenregel aanhalen: een ezelsbruggetje waarmee je . Haar ezelsbruggetje voor al of niet een t achter de persoonsvorm gaat mank in de volgende zin: Ik geef jou een boek. En ziedaar: het wordt dus wordt met dt: wordt je fiets gestolen? Het werkwoord in Ik word met een d klinkt exact hetzelfde als het werkwoord in Jij wordt met.
Een ezelsbrug daarvoor luidt: “Ik drink geen T”. Is het nou word of wordt ? Hier vind je de uitleg van het bekende ezelsbruggetje ! Kofschip is een regel die gebruikt wordt bij het vervoegen van werkwoorden. Vaak wordt woordvolgorde ( wordorder ) gezien als iets dat erg lastig is, omdat.
Om deze volgorde te onthouden is het volgende ezelsbruggetje handig om te . Ondertussen blijven we wel met een opzoekspelling zitten. Gelukkig bestaan er ezelsbruggetjes. Voor werkwoorden heb je er heel wat. Het programma wordt herhaalt. Dat is een handig ezelsbruggetje.
IN WOORDEN: werkwoordspelling ezelsbruggetjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.