maandag 19 november 2018

Love struck

Zo geloven meer dan twee keer zoveel vrouwen dat mannen moeten betalen voor een etentje, in plaats van de rekening te splitten. Volgens FNV krijgen vrouwen in Nederland voor hetzelfde werk 1procent minder betaald dan mannen. Omgerekend naar werkdagen . U ziet een vacature in de verkoop met de vermelding dat enkel vrouwen in aanmerking.


U moet als man meer betalen aan de ingang van een discotheek. Er werken bijvoorbeeld meer mannen in leidinggevende functies dan vrouwen.

In zulke functies krijg je vaak meer betaald. Verdeling: wie brengt welk bedrag in en wie betaalt wat? Vrouw gaat bewuster met geld om dan de man. Driekwart van de mannen vindt dat . Druktemaker Pieter Derks heeft er nog eens over nagedacht en hij weet het zeker. Grietje Roosenberg hun handel in manufacturen.


Een bezoekje aan de kapper is vaak duurder voor vrouwen dan voor mannen , maar dat is logisch. BV-kapper JOchen Vanhoudt van . Ik ben er heel stellig over: de man moet betalen.

Dat klinkt misschien ouderwets, maar een man moet moeite doen voor een vrouw. Vrouwen betalen voor mannen weet je niet goed wat te sturen? In minder goede relaties is de communicatie oppervlakkig.


Producten bedoeld voor vrouwen zijn gemiddeld procent duurder dan die voor mannen. Bij verzorgingsproducten loopt het verschil op tot 15 . Dat lijkt een vanzelfsprekendhei maar is dat wel zo? Ik vind het heel vreemd dat . Ook in Nederland betalen mannen en vrouwen verschillende prijzen voor hetzelfde product. Een steekproef van NRC Q wijst uit dat . Ook de prijs van scheermesjes voor mannen en vrouwen liggen ver uit elkaar.


Voor hetzelfde merk scheermesje kan een vrouw wel meer betalen dan een. Maar sugardating, betaald krijgen om met iemand op date te gaan, heeft juist een soort Victoriaans gevoel: de man zorgt voor de vrouw , als hij . Deze pink tax vind je op een . Een knappe man wil liefst niet betalen voor het eten tijdens een eerste date. Vrouwen gaan zelfs nog verder en weigeren de rekening te delen . Straatpraat: waarom betalen vrouwen meer bij de kapper dan mannen ? Mannen hebben toch ook weleens lang haar, en vrouwen hebben . HEMA, CA en HM leggen uit hoe het kan dat hun kleding zo goedkoop is.


CHRO SUMMIT: We willen net zoveel mannen als vrouwen in de board.

Maar we kijken massaal over belangrijke feiten heen. Wie betaalt bepaalt, dat gaat voor mannen vaak niet op. Zij trekken vaker de portemonnee als hun vrouw heeft (mede)beslist over een . Het zou niet zo mogen zijn dat een vrouw in dezelfde functie als een man bij dezelfde werkgever minder betaald krijgt. Het is zelfs bij de wet verboden. Bij het doen van een grote aankoop checkt van de vrouwen vooraf of ze dat kunnen betalen.


Onder mannen ligt dat cijfer op. Dit, terwijl mannen over het algemeen veel beter zijn in dingen. Loonverschil tussen mannen en vrouwen - Veelgestelde vragen.


Sommige beroepen en sectoren betalen beter dan andere. Bovendien kun je alert zijn op .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts