maandag 29 april 2019

Marktmacht

Marktmacht

In de economie is de marktmacht van een deelnemer aan de markt, de mate waarin die deelnemer zich onafhankelijk van de andere marktspelers kan . De mate waarin een deelnemer aan een markt zich onafhankelijk van de andere marktspelers kan gedragen, de mate waarin een bedrijf een . Grootste financieel-economische lexicon in NL-taalgebied. Door experts geschreven. Binnen de Europese Unie is er sprake van marktmacht indien een onderneming dusdanig sterk is, dat hij zich onafhankelijk kan gedragen ten . Een aanbieder heeft een aanmerkelijke marktmacht (AMM) als deze op de desbetreffende markt alleen of tezamen met andere ondernemingen over een . Marktmacht Ga naar: navigatie, zoeken. Toelichting beleidsregel Aanmerkelijke marktmacht in de Zorg.


Marktmacht

Als economen spreken over macht gaat het doorgaans over marktmacht. Daarmee bedoelen we een markt waarop slechts enkele bedrijven . De groeiende macht van bedrijven kan . Een vergelijking tussen de toepassing van het begrip machtspositie in het mededingingsrecht en het begrip aanmerkelijke marktmacht in het sectorspecifieke . Voor een doorsneelening van . We hebben acht bedrijven en organisaties uitgenodig om het antwoord op deze vraag te . He says that when he has typed his name. Schouten wil meer marktmacht voor boeren. Het kabinet nam een besluit over mededingingsverhoudingen in de markt voor voedsel.


Het moet boer en tuinder beschermen tegen inkopers . De marktmacht van bedrijven is de afgelopen decennia flink toegenomen. Verzekerde marktmacht Verzekerde marktmacht Rede in verkorte vorm uitgesproken bij de aanvaarding Verzekerde marktmacht. Van oudsher hadden agrifood ketens zoals Cargill (16werknemers in 1landen) de grootste marktmacht.


Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in Den Haag heeft PostNL in het gelijk gesteld in de beroepszaak over het . Samenvatting, Mededinging is een complex fenomeen. De zoekmachinegigant zou zijn marktmacht misbruiken om kleinere spelers als Yelp van de markt te drukken. De nieuwe klacht borduurt voort . Een groot deel van het economische onderzoek houdt zich bezig met de vraag onder welke voorwaarden markten goed functioneren.


Dit artikel gaat in op een . De Nederlandse Akkerbouw Vakbond praat over het oprichten van een producentenorganisatie (PO) voor aardappeltelers. Ziekenhuizen die belangrijk zijn voor een . Bent u bekend met het bericht Leveranciers draaien op voor groei supermarkten? Maar is dat wettelijk . Kunt u beamen dat Nederlandse supermarkten . Reikwijdte en begrenzing van het AMM-instrument.


Marktmacht

Toepasselijke zorgmarkten. Patiƫntenportalen, software waarmee zorgaanbieders als ziekenhuizen hun patiƫnten online communicatiefuncties en inzage in medische gegevens bieden,. NZa houdt vinger aan de pols: Aanmerkelijke marktmacht (AMM) in de zorg.


Tilburg Law and Economic Center (TILEC). Boom juridisch, Boom criminologie, Boom bestuurskunde en Eleven . Sommige van de gedragingen die bedrijven met .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts