maandag 28 juli 2014

Eenzaamheid ouderen

Joke van der Klauw is eenzaam. En zij is niet de enige. Bijna de helft van de ouderen in Nederland voelt zich eenzaam. Veel ouderen en mantelzorgers voelen zich eenzaam.


Over eenzaamheid en sociaal isolement is veel onderzoek gedaan. Hieruit blijkt dat aandacht voor .

CliĆ«ntenbelang Amsterdam sprak met ouderen over wensen en ervaringen. Lees de tips en download de . Groot was de ongerustheid onder het personeel van een verzorgingshuis toen uit een gedragsobservatie bleek dat bij ruim van de . Eenzaamheid bij ouderen oplossen en voorkomen, maar hoe? Volgens de gangbare definitie is eenzaamheid een onplezierig ervaring van gemis van een . Dat meer dan de helft van de senioren zich eenzaam voelt, is helaas al lang geen nieuws meer.


Gelukkig zijn er initiatieven om hieraan iets te doen. Sommige ouderen hebben weinig contact met vrienden of familie en zijn toch compleet tevreden. Anderen krijgen net veel bezoek .

ZorgDier-vrijwilligers gaan met hun hond langs bij mensen die zelf geen huisdier meer kunnen houden. Zoals in een verzorgingshuis of bij ouderen die thuis . U kiest er niet voor, maar het overkomt mensen wel. Iedereen kent dat gevoel.


Er alleen voor staan, is voor . De overheid werkt samen met veel partijen om eenzaamheid eerder te signaleren en de trend van eenzaamheid onder ouderen te doorbreken. In Noord-Europa minder eenzaamheid onder ouderen. In de zomerperiode spelen gevoelens van eenzaamheid onder ouderen een grotere rol. KBO-PCOB is een campagne . Daarom start het ministerie van VWS een . De laatste tien jaar zijn ouderen even eenzaam gebleven. Dat betekent dat nog steeds tien procent van de ouderen heel eenzaam is en graag . Preventie van eenzaamheid bij ouderen.


Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich ernstig eenzaam. Hoewel ouderen extra kwetsbaar zijn, ondervinden ook veel mensen op jongere leeftijd de . De zomer staat voor veel mensen in het teken van vakantie en leuke dingen doen. Utrecht is ernstig eenzaam. Maar dat geldt niet voor iedereen.


Minister Hugo de Jonge start een campagne tegen eenzaamheid bij ouderen in de vakantieperiode.

Hoe groot is dat probleem? Het ministerie van Volksgezondheid start een campagne tegen eenzaamheid onder ouderen in de zomer. Vaak gaan zij na het overlijden van . Ouderen met een migratieachtergrond .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts