dinsdag 21 oktober 2014

Ezelsbruggetje d of t

Mensen weten vaak niet wanneer ze nu een d , t of dt moeten gebruiken. Wil je weten of een voltooid deelwoord eindigt op een d of een t? Er zijn een aantal eenvoudige ezelsbruggetjes om hier nooit meer . Een bekend ezelsbruggetje om te bepalen of zwakke werkwoorden in de verleden tijd en in het voltooid deelwoord met - d of -t geschreven dienen . Daar is een heel eenvoudig ezelbruggetje voor. Ezelsbruggetje voor d of dt.

Vaak is het lastig om te bepalen of een werkwoord waarvan de stam op een d eindigt dt aan het eind krijgt. Tot slot een ezelsbruggetje. Dit komt omdat het in de.


Vind je het lastig om het onderwerp te vinden? Vervang het werkwoord dan even door een werkwoord dat niet eindigt op een d. D - T Sommige liedjes zijn. Veel voltooide deelwoorden eindigen op een d of een t. Het juiste antwoord kun je vinden met het volgende ezelsbruggetje : ezelsbruggetje : Verleden tijd .

Eindigt dat woord nou met een -t of een - d ? En gaat de klok nou vooruit of. Girlscene zet een aantal handige ezelsbruggetjes voor je op een rij. Hoe weet je wanneer je een -t schrijft en wanneer een - d ? Als de medeklinker op het eind van . Jordy word geborsteld door onze nieuwste vrijwilliger. Je schrijft een t of een d. Hoor je een t aan het eind van een woord? Doordat de stam van het werkwoord eindigt op een - d , hoor je niet wanneer een - t. Veelal is het te onthouden ezelsbruggetje op zichzelf nonsens.


Hoi,Wie weet er handige ezelsbruggetjes of andere trucjes om de theorie beter. Voor gelijkwaardige kruispunten: geef het door, . Met deze handige ezelsbruggetjes maak je nooit meer spelfouten. Een ezelsbruggetje is de benaming voor een hulpmiddeltje om iets heel gemakkelijk te kunnen onthouden. Ik vindt het fijn als mensen goed spellen. Dan word ik niet afgeleid door taalfouten.


Foutloos schrijven is belangrijk in zakelijke communicatie. Als je weleens op websites als.

De beste ezelsbruggetjes zijn zelfverzonnen! Schrijf bij het voltooid deelwoord . Wanneer schrijf je een d en t? Vergelijk jouw ezelsbruggetje met een klasgenoot. Klopt jouw ezelsbruggetje ? Presenteer jouw ezelsbruggetje , misschien heeft een ander er ook wat aan!


Haar ezelsbruggetje voor al of niet een t achter de persoonsvorm gaat mank in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts