woensdag 29 oktober 2014

Leefloon alleenstaande

U hebt recht op een leefloon als uw inkomen onvoldoende is en als u niet in staat bent. Categorie 2: alleenstaande persoon. Het recht op maatschappelijke integratie, waarvan het leefloon een onderdeel is, is aan een aantal voorwaarden verbonden. Woont u alleen, dan wordt u beschouwd als alleenstaande.


Het leefloon kwam in de plaats van het bestaansminimum.

Waar moet ik het leefloon aanvragen? Wat houdt een sociaal onderzoek in? Hoeveel bedraagt het leefloon ? Het bedrag van het leefloon is afhankelijk van de categorie waartoe je behoort. Je wordt als alleenstaand beschouwd als je alleen woont. Als je alleenstaande bent, krijg je maximaal 91euro per maand.


Ook als je inkomen lager is dan het bedrag van het leefloon , kan je vragen om het. Alleenstaande : wanneer je alleen woont, word je beschouwd als een .

Heb je geen inkomen of alleenstaande dit . Wat is het bedrag van het leefloon per . Leefloon (RMI) - OCMW Brugge Zoek op deze trefwoorden. Het equivalent leefloon is financiële steun voor personen die geen recht hebben op een. Persoon die samenwoont met een gezin te zijnen laste. Een koppel met één kind ontvangt hetzelfde bedrag leefloon als een . Het OCMW kan naast een leefloon extra financiële steun voorzien. Een minimum inkomen , bij wet geregeld.


Het bedrag is verschillend al naargelang je samenwonende of alleenstaande bent of een gezin ten laste hebt. Dat is vaak te weinig om . U heeft recht op een leefloon als uw inkomen onvoldoende is en als u niet in staat bent. Die euro is wat haar per dag rest van het leefloon van een alleenstaande , minus de huur.


Home › Persberichten › “MIRIAM” geeft alleenstaande moeders met een leefloon meer greep op hun leven om uit de armoede te geraken. Dit onderscheid wordt . Vreemdelingen die ingeschreven zijn in het vreemdelingenregister, hebben geen recht op een RMI- leefloon. Wanneer kent het OCMW een leefloon toe?

Je hebt recht op een leefloon als je inkomen onvoldoende is. Bedragen van het leefloon Het bedrag is afhankelijk van uw gezinssituatie ( samenwonende, alleenstaande , persoon met gezinslast). De actuele bedragen kan . Hebt u geen inkomen of is dit lager dan bepaalde grensbedragen, dan ontvangt u . EUR per maand (12EUR per jaar) voor een alleenstaande persoon.


GPMI) na aanvraag leefloon. Is het leefloon een ideale weg om zich maatschappelijk te integreren? De bedragen variëren naargelang de familiale toestand: alleenstaande , .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts