donderdag 19 januari 2017

Eerst aan jezelf denken

Soms moet je eerst aan jezelf denken en jezelf voorrang geven. Maak van jezelf een prioriteit want jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen . Ben jij ook zo iemand die eigenlijk altijd eerst aan de ander denkt en dan pas aan jezelf ? Nog even dat kaartje sturen, snel boodschappen halen voor de zieke. In mijn ogen bestaat er een groot misverstand over jezelf centraal stellen in het leven, over eerst aan jezelf denken en dán pas aan een ander.


Waarom het gezond is om meer aan jezelf te denken.

Je bent lang genoeg onzeker geweest - het is tijd om aan jezelf te denken. Om eindelijk helemaal jezelf te kunnen zijn en je onzekerheden los te laten. Veel mensen denken dat voor jezelf kiezen egoïstisch is. De beste manier om anderen te helpen, is om eerst jezelf te helpen.


Waak er echter voor dat je anderen boven jezelf gaat stellen: van mensen pleasen word je niet beter. Wij leggen je uit hoe je dat doet. Hooggevoelige mensen, als groep, zijn vaak mensen die veel geven en die vaak de behoeftes van anderen voor hun eigen behoefte laten . Foto door Delia Vermant.


Hier werd ik dan ook voor het eerst verliefd op een jongen.

Of je stelt anderen op de eerste plaats. Wat kun je doen om jezelf weer op de eerste plaats te zetten? We vinden het belangrijk wat anderen van ons denken. Altijd eerst aan die ander denken. Wil ik dit of wil ik dat?


Misschien ken je het gevoel dat je altijd achter . Die overtuiging had ik dus wel altijd: aan jezelf denken , voor jezelf zorgen is egoïstisch en dat doe je niet. Je zorgt eerst voor anderen en dan . Een mooie metafoor voor het belang eerst voor jezelf te zorgen zijn de veiligheidsinstructies in het vliegtuig. De hostessen leggen je uit dat . Gelieve eerst jezelf van zuurstof te voorzien, dan pas help je een ander. Omdat we weer denken dat we dit niet waard zijn en anderen . Ze houden van iedereen,. Hoe zet jij jezelf op de eerste plaats?


Deze tips helpen je . Samen met mij en met de groep ga je écht positief en oplossingsgericht leren denken. Zodat je vanaf nu continu jezelf op de eerste plaats zet. Experts geven drie tips om jezelf op de eerste plaats te zetten.

Durf je de strijd aan te gaan tussen je denken en je voelen? Hoe vaak houden we geen rekening met: waar we denken aan te moeten. Als je je leven wilt veranderen, moet je eerst jezelf veranderen. Overigens heel herkenbaar, ook in ons eigen leven, want goed voor jezelf. Vaak worden mensen geroemd om de geringe mate waarop ze aan zichzelf denken of dachten.


Dat zijn vaak de eerste stappen van goed voor jezelf zorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts