woensdag 8 februari 2017

Waterproductiecentrum zillebeke

Waterproductiecentrum zillebeke

In Ieper wordt voor de drinkwatervoorziening sinds de middeleeuwen beroep gedaan op oppervlaktewater. Oorsprong drinkwater in Vlaanderen en Ieper. De precieze oorzaak is nog niet duidelijk maar situeert zich in het waterproductiecentrum van Zillebeke. In het water zit een zeer lage . Maar elke zomer geraakt het . Het bleek veroorzaakt door te veel jodium.


Waterproductiecentrum zillebeke

Er werd enerzijds gevaren op de vijver van Zillebeke. Het oud waterproductiecentrum dateert van na de Eerste Wereldoorlog. Continue sampling in Bollaertbeek. Voorstelling enkele maatregelen. Waar: Regie Stedelijke Waterdienst Ieper.


Op hun website zie ik dat het water komt van waterproductiecentra. Die vervuiling gebeurde waarschijnlijk in het waterproductiecentrum van Zillebeke. Ter illustratie wordt de evolutie geschetst van de waterkwaliteit in de spaarbekkens van het waterproductiecentrum Kluizen. WPC Dikkebus en Zillebeke.


Waterproductiecentrum zillebeke

Zillebeke (beschermd als industrieel erfgoed) een kleinschalig. Summary in images from the Ypres Theater Tours: Nocturnes 2011. Filmed with 5d Mark II and HD Hero.


Ook het voormalige waterproductiecentrum is het zien waar daar werd. Tijdens dit bezoek zie je hoe water wordt opgepompt uit de IJzer en de omliggende waterloopjes en in het waterproductiecentrum wordt behandeld tot lekker en . Blankaart als antropogene landschappelijke .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts