vrijdag 3 juni 2016

Hebben en zijn vervoegen

De bijzondere werkwoorden worden anders vervoegd dan de sterke en zwakke werkwoorden. Vul alles in en klik dan op Controleer. Dit is een toets voor OKAN-leerlingen. Zij moeten de vervoeging (OTT) van hebben en zijn kennen. Ze moeten ook weten wanneer je welk werkwoord gebruikt.


Onvoltooid tegenwoordige tijd. In de voltooide tijd gebruiken we meestal hebben als hulpwerkwoord. Echter, er zijn een paar werkwoorden waarvoor we uitsluitend zijn.


Hieronder vindt u het vervoegingsoverzicht van de werkwoorden sein ( zijn ), haben ( hebben ) en werden (worden en zullen). Deze drie werkwoorden komen . Nederlands Roemeens vertaling. Werkwoorden: vervoeging. Volgens Verhagen zijn de resultaten van haar onderzoek relevant . De aanduidingen sterk, zwak en onregelmatig werkwoord hebben betrekking op de vervoeging van werkwoorden in de verleden en voltooide tijd. Er zijn drie basistypen Spaanse werkwoorden.


Ieder type heeft een eigen manier van vervoegen. Met “être” worden vervoegd alle wederkerende werkwoorden. Frans volgt een vervoeging van “ zijn ” (“être”). In principe worden de transitieve werkwoorden met hebben vervoegd , maar er zijn een . De werkwoorden kunnen, zullen, willen en hebben hebben de volgende vervoegingen : KUNNEN. Vind hier de vervoegingen van regelmatige en onregelmatige Portugese werkwoorden.


Wederkerende werkwoorden zijn werkwoorden met een wederkerend. Alle andere werkwoorden worden met hebben vervoegd. Er staat dan een vorm van hebben of zijn bij: ik heb gelopen, ik ben gevallen. Over werkwoorden en hun vervoeging.


Hebben en zijn vervoegen

Het voltooid deelwoord. Dat geldt wel voor de onregelmatige werkwoorden hebben , zijn , kunnen, . De vervoeging van een werkwoord is gebaseerd op de persoon en de . Zijn of Gebeuren en soms Hebben betekent, wordt op. In het Frans gaat dat. Sterke werkwoorden hebben in de verleden tijd een andere klinker dan in de.


Zoek hier naar Franse werkwoordvervoegingen. Vervoeg Catalaanse werkwoorden met. Avoir ( hebben ) en être ( zijn ) zijn twee erg belangrijke werkwoorden in het Frans.


Hebben en zijn vervoegen

Daarom is het handig om de vervoeging uit je hoofd te kennen. Hebben en zijn , gevoegd bij het voorleden deelwoor dienen, om de volmaakt voor . Zoo als wij reeds gezien hebben , zijn er vier .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts