donderdag 10 maart 2016

Dd tt dt dt uitleg

DT lijkt te zijn gemaakt. Uitleg Moet je t , dt , dd of tt invullen. Ga terug naar het overzicht met de uitleg van alle leermodules.


In deze les leer je wanneer je de persoonsvorm met een t of dt schrijft. Ik wil een solicitatiebrief schrijven maar ik snap bitter weinig van de nederlandse gramatica. Een uitleg in drie stappen voor het gebruik van d of dt.

In de tegenwoordige tijd enkelvoud is alléén deze vraag van belang: moet ik een t aan de stam toevoegen, of niet? Die vraag kun je alleen . Schrijf je dt , t, tt of dd ? In dit filmpje wordt kort uitgelegd hoe het nu echt zit met t of dt. De video is de allereerste basis voor.


Vul in: dd , dt , t of tt. Wie bie er meer voor deze prachtige canapé? De laagst opgelei e mensen worden . Voltooide deelwoorden en persoonsvormen in de tegenwoordige en verleden tijd.

Kies uit : t , dt , dd of tt. Raadpleeg bij twijfel het vraagteken(?). De begrepen uitleg hoef ik niet meer op te zoeken. Vul de lege ruimten in, druk dan op check om je antwoorden na te kijken.


Wanneer je ergens twijfelt kan je de hint knop . Deze krijgen - tt - of - dd - Niet een persoonsvorm? Eventueel kun je de uitleg lezen bij de verschillende onderdelen van de werkwoordspelling: persoonsvorm tegenwoordige tij. Hier vindt u de oefeningen van de tweede taalbijlage. Onderaan de pagina vindt u de juiste oplossingen.


Een dt -fout is een spelfout die optreedt op het einde van vervoegde. Dit boek is geschreven voor iedereen die eindelijk eens alles wil weten van de werkwoordspelling DT , DD , TT , T. Met levering Bezorging via de post voor €. Maar er is zeker alle reden om niet al te zeer aan een enkele dt -fout te tillen. Gaat de uitleg in België ook zo, met een stam die twee definities kent? Hoe goed is uw Nederlands?


Voor uitleg van deze begrippen: zie bijlage 2. Test hier uw taalkennis. Bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord met - dd of - tt. Combinatie dt kan voorkomen (bv hij wordt).

Wat is het hele werkwoord? Let dus goed op als het werkwoord niet in de verleden tijd staat maar bijvoeglijk . Een persoonsvorm in de verleden tijd spel je nooit met – dt. In de hij-vorm hoor je t , maar je schrijft dt.


N ,un TN-DTM 一心T州州(),T)TKTTT 引T~ TT DāTāT引TTóRTT引 T人才 TT 引 n己与.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts