donderdag 16 november 2017

Word of wordt ezelsbruggetje

Veel mensen – ook intelligente – worstelen . Het is hij smurft, dus eveneens hij wordt en houdt. Er zijn een aantal eenvoudige ezelsbruggetjes om hier nooit meer fouten in te maken. Ook hier wordt weer uitgegaan van de stam van het werkwoord.


Wij hebben als ezelsbrug je kan er ik kan voor zetten en ook wij kunnen.

De stam van het werkwoord worden is dus word. Als iets met een -d wordt geschreven dan is het van de keer de. LOPEN Kijk maar naar het verschil: jij wordt jij loopt word jij . Vind je het ook allemaal zo moeilijk? Geen zorgen, je bent niet alleen - daarom leggen wij het nog even . Wanneer word je gevraagd voor dat feestje?


Dit ezelsbruggetje helpt je bij het spellen van het voltooid deelwoord en woorden in de verleden tijd.

Je wordt beter in taal. Een handig ezelsbruggetje dat je kunt gebruiken: woorden die eindigen op een zoals. De smurfenregel is een ezelsbruggetje voor het spellen dat soms aan kinderen. Word (t) eens volwassen!


In de tegenwoordige tijd wordt nooit een d aan de stam toegevoegd. Met deze ezelsbruggetjes wordt het veel gemakkelijker om de grammatica en spelling van het Nederlands te onthouden. Vooral het voltooid deelwoord wordt vaak verward met tegenwoordige tijd . Een ik-vorm die eindigt op dt bestaat niet! Ik gebruik als ezelsbruggetje altijd het werkwoord lopen, je maakt dezelfde zin met. Pas dit simpele ezelsbruggetje toe.


Het is natuurlijk prima om die ezelsbruggetjes te gebruiken, maar uiteindelijk gaat spelling uit . Weliswaar wordt het voltooid deelwoord van de meeste zwakke. Hij word of hij wordt ? Bijvoorbeeld: bij het . Ezelsbruggetjes helpen je om lastige stof makkelijker te onthouden. Dat geheugen kent word en wordt beide als correcte vormen, net als.

Smurfenregel aanhalen: een ezelsbruggetje waarmee je . Haar ezelsbruggetje voor al of niet een t achter de persoonsvorm gaat mank in de volgende zin: Ik geef jou een boek. En ziedaar: het wordt dus wordt met dt: wordt je fiets gestolen? Het werkwoord in Ik word met een d klinkt exact hetzelfde als het werkwoord in Jij wordt met. Een ezelsbrug daarvoor luidt: “Ik drink geen T”. Is het nou word of wordt ? Hier vind je de uitleg van het bekende ezelsbruggetje ! Kofschip is een regel die gebruikt wordt bij het vervoegen van werkwoorden.


Vaak wordt woordvolgorde ( wordorder ) gezien als iets dat erg lastig is, omdat. Om deze volgorde te onthouden is het volgende ezelsbruggetje handig om te . Ondertussen blijven we wel met een opzoekspelling zitten. Gelukkig bestaan er ezelsbruggetjes. Voor werkwoorden heb je er heel wat. Het programma wordt herhaalt.


Dat is een handig ezelsbruggetje. IN WOORDEN: werkwoordspelling ezelsbruggetjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts